Navigatie

Het doel

Het stimuleren van actieve betrokkenheid én bevlogenheid

Schermafbeelding 2016 04 06 Om 10 15 25 Edu Phone Overlay

Om ouderbetrokkenheid te optimaliseren en de weg naar het nieuwe leren in te slaan, is open communicatie een vereiste. Tussen ouders en school, tussen ouders en kinderen én tussen school en kinderen.

Waarom Educipatie?

Iedere school heeft behoefte aan ouderbetrokkenheid. Het stimuleren van actieve participatie en bevlogenheid bij ouders zorgt voor een sterkere band tussen school, ouders en kinderen. Daarnaast wil iedere school leerlingen die zijn voorbereid op een wereld die steeds digitaler wordt. De betrokkenheid bij onderwijs noemen we Educipatie.

Laat kinderen leren en ... leer van kinderen

Zitten we in het onderwijs in een tijdperk van verandering, of een verandering van tijdperk? Hoe het onderwijs zich zal ontwikkelen is op elke school anders, de enige constante factor is  de verandering. Onderwijs ontwikkelt zich continu en het leerlandschap verandert hierdoor.

Mét elkaar moeten we bewuster kijken naar waarom we doen wat we doen en de transformatie maken van onderwijzen naar leren. Kinderen, leraren en ouders werken gezamenlijk aan ontwikkeling door het principe, samen leven, samen leren, samen werken.

Hoe?

Van ouders en school, voor ouders en school

Wij zijn Nils, Paul en Wouter. Jonge vaders van deze tijd met een internetbureau en een schooldirecteur van een excellente school. Wij geloven dat we samen sterker staan dan apart.

Wij zijn ervan overtuigd dat we ouders en leerkrachten kunnen ondersteunen bij het maken van de leeromgeving van leerlingen.

Wij willen scholen en hun belanghebbenden handvatten aanreiken die helpen bij (communicatie over) leren. Dit kunnen we niet alleen. Wij willen samenwerken met ouders en leerkrachten om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Doe je met ons mee?