Online oudercommunicatie
in een beveiligde omgeving

Met Tabulo bieden we leerkrachten, ouders en leerlingen
de mogelijkheid informatie te delen.
Als betrokkene kies je zelf op welke manier
deze informatie je bereikt. Direct per mail,
of misschien maar één keer per dag?
Je hebt zelf maximale controle.

Bij de ontwikkeling van Tabulo richten we ons allereerst op eenvoud en gebruiksgemak, zowel bij de implementatie op een school, als voor gebruikers. Tabulo voegt daardoor iets toe en is een perfecte tool voor het vergroten van ouderbetrokkenheid.

Voor het gebruiken van Tabulo heb je geen handleiding nodig. Dat is de gedachte waarmee we Tabulo ontwikkeld hebben.

Een overzicht van alle groepen

Na inloggen op Tabulo zie je gelijk wat je hebt gemist in je persoonlijke groepsoverzicht. Is er iets nieuws geplaatst? Dan zie je een kleine notificatie.


Eigenlijk is het groepenoverzicht vergelijkbaar met een online schoolplein waar je direct geïnformeerd wordt over wat speelt binnen de groepen waarvan jij dat wilt weten.

De tijdlijn:
het berichtenoverzicht van de groep.

Op de tijdlijn kunnen ouders en leerkrachten schoolgerelateerde dingen delen. Er kunnen foto’s geplaatst worden door ouders en leerkrachten, van wat er in of met de klas gebeurt. Hierop kan gereageerd worden.


Iedere gebruiker is vrij om groepen te volgen en zelf in te stellen hoe hij of zij notificaties wil ontvangen van de betreffende groep. Zo ontstaat maximale flexibiliteit in wánneer de gebruiker wélke informatie tot zich wil krijgen/nemen.

De agenda

In Tabulo kunnen verschillende agenda's worden beheerd. Denk hierbij aan een groeps- of schoolagenda, of een projectagenda. Zo weten ouders, maar ook leraren, altijd wat wanneer en waar gebeurt. Je kunt de agenda, of de losse items, ook eenvoudig synchroniseren naar een privé- of werkagenda.

Projecten

Ook communicatie over schoolbrede projecten, zoals activiteiten (avondvierdaagse, kerstmaaltijd, etc.) kan via Tabulo lopen. Zo is alles wat bij het project hoort aan communicatie en planning gecentraliseerd op een plek.


Dit betekent overigens niet dat ieder project voor de hele school is in te zien. Gebruikers kunnen zonder vooraf gegeven toegang met hun account niet bij projecten. Zo kunnen ook besloten commissies worden opgezet.

De hulpvraag

Het lijstje naast de ingang van de klas is verleden tijd, plaats de hulpvraag op Tabulo. Wat ga je doen, hoeveel ouders zijn er wanneer nodig en wat moeten ze meebrengen? Laat ouders direct online aangeven dat ze kunnen helpen met de vossenjacht of het klassenuitje naar het zwembad.